web
analytics
OM-fotoarchief: Introductie

Stichting
Oud Meppel

Fotoarchief

Fotozoeker
Zoek:
in titel
in trefwoorden
in beschrijving
in fotocode

met zoekterm:

exact

in de jaren:
t/m
incl. onbekend

met fotocode:

exact
Welkom bij het fotoarchief van Oud Meppel

Vanaf 2008 beheert Oud Meppel het digitale fotoarchief van de gemeente Meppel.
Oud Meppel heeft zelf ook een uitgebreid digitaal fotoarchief.

Op deze website kunt u het volledige digitale fotoarchief van de gemeente Meppel raadplegen, alsmede een selectie van het digitale fotoarchief van Oud Meppel. De foto's van de gemeente Meppel hebben een fotocode die begint met een cijfer, die van Oud Meppel een fotocode die begint met een letter.

In het digitale fotoarchief van de gemeente Meppel zijn de foto's in ruwe, onbewerkte vorm aanwezig. Oud Meppel is stap voor stap bezig de kwaliteit van deze foto's te verbeteren. Inmiddels is dat voor ca 7300 foto's gerealiseerd.

Van het eigen fotoarchief van Oud Meppel zijn per 17 februari 2016 ca 6670 foto's op deze website te zien. Naar verwachting kunnen uiteindelijk zo'n 10.000 foto's gepubliceerd worden. Vanwege het grote aantal foto's in het Fotoarchief is het nu ook mogelijk om preciezer te zoeken.

Sinds de publicatie van het fotoarchief zijn van ca 6800 foto's de beschrijvingen verbeterd, mede op basis van reacties van bezoekers van de website. Oud Meppel stelt reacties, correcties en aanvullingen zeer op prijs. Daartoe is aan elke foto een forum gekoppeld. Als u daar een bericht op plaatst is dit onmiddellijk zichtbaar voor iedereen die de foto bekijkt. Er kan ook op de berichten gereageerd worden. Uiteindelijk worden de berichten verwerkt in de beschrijving bij de foto.

Eenvoudig zoeken met zoekterm:
U zoekt foto's waar een toren op staat. U tikt in het vak   'met zoekterm:'   het woord toren in en klikt op Zoeken. U krijgt dan de gevonden foto's te zien.

Meer informatie over de zoekmogelijkheden, het aanpassen van de sortering en het volgen van mutaties vindt u bij de Zoekhulp

Wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot het fotomateriaal te achterhalen. Eenieder die meent dat zijn/haar materiaal zonder voorafgaande toestemming hier is gebruikt, verzoeken wij om zich tot ons te wenden. Dit kan door het sturen van een email naar dit adres.