Stichting
Oud Meppel

Activiteiten

Home Tentoonstellingen Diavoorstellingen Stadswandelingen Diversen Werkgroepen

Programma en verdere informatie

In samenwerking met Stichting Oud Meppel, organiseren wij een eerste informatie avond met betrekking tot het onderzoek naar Oud Indiëgangers Meppel. Het doel van deze avond is om informatie uit te wisselen, stand van zaken met betrekking tot het onderzoek te presenteren, en jullie te informeren over onze plannen zoals het herinneringsboek en een eventueel monument.

Er is een kleine expositie met foto’s, boeken, bataljonskrantjes, scheepskrantjes en “souvenirs die de jongens meebrachten uit Nederlands Indië”. Daarbij staan we ook stil bij en vertellen wij enkele verhalen van de jongens uit Meppel die naar Nederlands-Indië gingen. Daarnaast zouden we ook graag zien dat deze avond een moment van ontmoeten is van veteranen, familieleden en iedereen die geïnteresseerd is.De ruimte is beperkt, daarom het verzoek om u aan te melden via het emailadres: hspraakman@icloud.com

Neem gerust documenten, boekjes en foto’s mee. Dit geeft ons heel veel informatie en het kan een prachtige bijdrage zijn aan het toekomstige boek !


SOM

Programma   26 maart 2020

19:00 uur. Inloop, met koffie / thee en stukje spekkoek Bekijken van de tentoonstelling en een eerste informatie uitwisseling.

19:45 uur. Welkom door Richard Spraakman Stand van zaken Stichting Oud Indiëgangers Meppel door Henk Spraakman

20:00 uur. Presentatie “Meppeler Muggen onder de klamboe” door Richard Spraakman. Enkele persoonlijke verhalen van jongens uit Meppel die vertrokken naar Nederlands-Indië.

20:45 uur. Gelegenheid tot vragen stellen,

21:00 uur. Bezoeken expositie en informatie uitwisselen, onder het genot van een drankje.